Friday, January 2, 2015

[ZINK]


Memelihara Kesihatan, Melawan Kenser, Mempertingkatkan Sistem Imun dan Fungsi SeksualManfaat Utama

1. Mengaktifkan 200 jenis enzim didalam tubuh untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja.

2. Membentuk kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

3. Memperbaiki Diabetes dengan membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin.

4. Bintik putih pada kuku tanda defisiensi zinc. Ia boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yg lambat, pembengkakkan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.

5. Mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kenser dan menghalang infeksi penyakit.

6. Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik dikulit.

Tips: Hancurkan zink dan taburkan keatas luka untuk mempercepatkan pemulihan

7. Memperbaiki masalah prostat.

8. Wanita memerlukan zink untuk ovulasi

9. Memperbaiki radang kulit seperti anke dan jerawat

10. Mengekalkan deria bau yg sihat dan sensitive (rasa dan bau)KEBAIKAN ZINK UNTUK LELAKI

"Zinc adalah khazanah lelaki"

Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zinc yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, perkembangan yang kecil, kiraan sperma yang rendah dan kemerosotan fungsi seksual. Pengambilan zink oleh lelaki adalah penting jika ingin mendapatkan zuriat. zink memainkan peranan yang sangat penting untuk kesuburan lelaki.Sebiji zink shaklee membekalkan 15mg (100%) keperluan harian dan 115mg Calcium (12% daripada keperluan harian)


BAGAIMANA ZINK MEMBANTU ???

♥ Meningkatkan Kesihatan Seksual dan Tahap Testosteron Zink ni dipanggil "the ultimate sex mineral" kerana zink mempengaruhi kesuburan lelaki, potensi, nafsu seks dan kesihatan seksual jangka panjang. Zink adalah penting untuk pengeluaran sperma, dan kebanyakan sebab kenapa jumlah air mani menurun dan paras testosteron rendah adalah kerana bekalan zink rendah. Info menarik, setiap ejakulasi boleh mengeluarkan sehingga 5 miligram zink, atau hampir separuh daripada jumlah keperluan harian manusia. Jadi jika anda sedang planning untuk menambah ahli kelaurga, zink boleh membantu meningkatkan kesuburan anda.

♥ Menguatkan sel sperma. Jika inginkan zuriat, adalah tidak memadai jika hanya mempunyai nafsu seks yang sihat dan sperma yang sihat dalam jumlah yang mencukupi. Tapi sperma tersebut perlu lah mampu untuk bergerak dengan pantas. Sel sperma perlu kuat dan mempunyai ketahanan yang tinggi untuk berenang ke arah telur untuk menyuburkannya. Ketahanan dan kekuatan sel sperma yang rendah adalah salah satu punca utama ketidaksuburan lelaki. Kekurangan zink boleh menyebabkan bacaan kekuatan sel sperma (sperm motility) di bawah 50% iaitu peratusan sperma yang bergerak ke hadapan kurang daripada separuh.

♥ Mengurangkan Risiko Kanser Prostat. Zink memainkan peranan penting dalam mengekalkan dan meningkatkan kesihatan prostat. Ahli-ahli sains di Universiti Johns Hopkins dan Perkhidmatan Penyelidikan Pertanian (cabang penyelidikan Jabatan Pertanian Amerika Syarikat) mendapati bahawa tisu prostat kanser mengandungi zink yang sangat kurang berbanding daripada tisu organ yang sihat. Walaupun zink terdapat dalam setiap organ, tisu dan sel dalam tubuh manusia, tetapi dalam badan lelaki, prostat mempunyai zink lebih daripada mana-mana tisu lain kecuali tulang. Lelaki yang kurang kandungan zink cenderung untuk mengalami pembesaran prostat (benign prostatic hyperplasia atau BPH) dan prostatis (radang prostat). Mereka juga mempunyai potensi mengidap kanser prostat yang lebih tinggi.

 
 
 
Nak tahu lebih lanjut, hubungi i ok?
.........................................................
Cik Puan Ida (953838) 
Membantu ANDA utk lebih SIHAT 
WhatsApp 0102251741
Penghantaran Seluruh Malaysia 
COD Taman Putra Perdana 
 
.........................................................No comments:

Post a Comment

Post a Comment